برنج یک رژیم غذایی اصلی و ماده تشکیل دهنده طیف وسیعی از غذاهای مردم در سراسر جهان است. البته بیشتر ما برنج را به شکل سفید استفاده می کنیم اما بهتر است بدانید برنج انواع متنوعی دارد که به صورت قهوه ای، قرمز و سیاه یافت می شود. اگرچه همه برنج ها دارای طعم و مزه متفاوتی هستند که در این بین برنج سیاه با طعم و مزه عالی که دارد از خواص زیادی نیز برخوردار است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.
برنج سیاه چیست؟
یکی از کمیاب ترین گونه های برنج با قدمت چندین ساله برنج سیاه است که مصرف آن در فرهنگ های مختلف بسیار رایج است و به دلیل خواص درمانی فوق العاده ای که دارد از این نوع برنج بیشتر از سایر برنج ها استفاده می شود. در کشور چین که اهمیت زیادی به غذاهای گیاهی می دهند مصرف آن از گذشته تا به امروز بسیار رایج تر از سایر کشورهای دیگر است. این گونه از برنج در مناطق گرمسیری همچون چین، ژاپن، کره، میانمار و شمال شرقی هند به بهترین وجه رشد می کند. برنج سیاه کم کالری است و همین امر برای افرادی که می خواهند وزن خود را بدون از دست دادن برنج کاهش دهند، گزینه مناسبی می باشد. همچنین یک منبع غنی از فیتون های مغذی فلاونوئید است که برای محافظت از ما در برابر تعدادی از بیماری ها و حفظ عملکرد سالم مغز بسیار ضروری است. البته برنج سیاه حاوی ویتامین های نظیر B2، B3، E، بتاکاروتن، آنتوسیانین، کلسیم، فسفر، کروم، منگنز و... می باشد که وجود هر کدام از این ویتامین ها در بدن بسیار ضرور و حیاتی می باشد. برنج سیاه همچنین حاوی فیبر زیادی است که برای حفظ سلامت هضم نیز بسیار مفید است به علاوه منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی و مواد معدنی مانند آهن و مس است. اما آنچه برنج سیاه را بسیار منحصر به فرد تر نشان می دهد در واقع سطح بالای آنتوسیانین آن است که به آن خاصیت آنتی اکسیدانی قدرتمند می بخشد که به کاهش التهاب مزمن در بدن کمک شایانی می کند.
فواید برنج سیاه
ساختار تشکیل دهنده برنج سیاه که تقریباً تمام مزایای سلامتی به آن می بخشد در واقع آنتوسیانین ها هستند در حقیقت این پروتئین ها به عنوان آنتی اکسیدان های قدرتمند کار می کنند و به بدن در برابر برخی از عوامل سرطان زا و بیماری های قلبی عروقی و حفظ عملکرد سلامت مغز کمک بزرگی می کند . به علاوه فیبر موجود در برنج سیاه خواص زیادی از جمله کاهش وزن را به همراه خواهد داشت. برنج سیاه ساده ترین راه برای به دست آوردن آنتی اکسیدان های کافی است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که با خنثی کردن آنها، برخی از آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را از بین می برند یا به تأخیر می اندازند. در زیر به برخی از خواص برنج سیاه اشاره می کنیم.
جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی
با توجه به ساختار برنج سیاه می توان گفت که این نوع از برنج دارای آنتی اکسیدان های بالایی است که همین امر موجب خواص درمانی آن در برابر بیماری های قلبی و عروقی می شود. در واقع برنج سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی می باشد که در سلامت افراد نقش بسزایی دارد. برنج سیاه بالاترین مقدار آنتی اکسیدان ها را در بین انواع مختلف برنج دارد. رنگ سیاه یا بنفش آبی در برنج نشانگر خصوصیات آنتی اکسیدانی آن است. از طرفی بیرونی ترین لایه دانه برنج سیاه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین است که آنتوسیانین به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند و همچنین موجب بهبود عملکرد مغز و کاهش التهاب در بدن نیز می شود.
درمان یبوست
برنج سیاه منبع غنی از فیبر است در واقع در هر نیمی از برنج سیاه، سه گرم فیبر وجود دارد. محتوای فیبر غنی به تنظیم حرکات روده، جلوگیری از یبوست، اسهال و نفخ در بدن کمک شایانی می کند. فیبر همچنین به اتصال سموم و زباله در دستگاه گوارش نیز و پس از اتمام چرخه هضم، آن را بیرون می کشد.
کاهش وزن
کاهش وزن یکی از عمده ترین معضلی است که گریبان گیر افراد زیادی در سرتاسر جهان است. برنج سیاه دارای فیبر زیادی است که موجب احساس سیری در افراد می شود در نتیجه افراد احساس پر بودن می کنند و از پرخوری به طور جدی نیز پرهیز می نمایند. بنابراین برای آن دسته از افرادی که دنبال وزن ایده آل هستند مصرف برنج سیاه بهترین گزینه است.
جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان
برنج سیاه حاوی گروهی از آنتوسیانین ها است در واقع این ماده گروهی از رنگدانه های گیاهی فلاونوئید هستند که مسئول رنگ بنفش برنج سیاه و همچنین برخی از میوه ها و سبزیجات دیگر مانند زغال اخته و سیب زمینی شیرین بنفش است.
بررسی های انجام شده بر روی این ماده نشان می دهد که دارای اثرات ضد التهابی و مهمتر آن ضد سرطان است. به طور کلی غذاهای سرشار از آنتوسیانین مانع از بروز بیماری های قلبی، عروقی و برخی از سرطان ها در بدن می شود. لایه بیرونی یک دانه برنج سیاه حاوی سطح بالاتری از آنتی اکسیدان است که نسبت آن در برنج سیاه بیش از سایر برنج ها می باشد.. آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، بهبود عملکرد مغز و محافظت در برابر سرطان ناشی از رادیکال های آزاد که به سلول های شما آسیب می رساند کمک زیادی می کند.
کاهش قند خون
برخی از تحقیات نشان می دهد که خوردن برنج سیاه و سایر غذاهای حاوی آنتوسیانین موجب کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.
بهبود تغذیه
برنج سیاه حاوی تقویت مواد مغذی نظیر پتاسیم، کلسیم، ویتامین ها و سایر مواد مغذی دیگر است.
از طرفی فیبر و آهن بیشتری نسبت به سایر انواع برنج دارد و حاوی مقادیر زیادی از موارد زیر همچون آمینو اسید، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب می باشد که هر کدام نقش بسزایی در سلامت بدن دارد.
سلامت چشم ها
کاروتنوئیدها نوعی آنتی اکسیدان موجود در برنج سیاه هستند که به محافظت از سلول های سالم در چشمان شما، به ویژه شبکیه کمک بزرگی می کنند. کاروتنوئیدها اثرات مضر بالقوه اشعه ماوراء بنفش را بر چشم ها کاهش داده و از رشد سلولهای سرطانی نیز جلوگیری می کند.
کاهش التهاب
مواد مغذی گیاهی و آنتی اکسیدان های موجود در برنج سیاه به کاهش تورم در بدن کمک می کند از طرفی خوردن برنج سیاه ممکن است علائم شرایط التهابی مانند آرتروز را کاهش دهد.
عوارض جانبی برنج سیاه
برنج سیاه هیچ نوع عوارض جانبی جدی ندارد اما سرشار از فیبر است، و برای افرادی که ناراحتی معده دارند برای استفاده از برنج سیاه توصیه می شود از پزشک خود در این باره مشورت بگیرند.
سخن پایانی
برنج سیاه یک نیروگاه تغذیه است که دارای پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی و سرشار از آنتی اکسیدان ها است. بنابراین، این آنتی اکسیدان ها می توانند شما را در برابر چندین بیماری قلبی محافظت کنند. به عنوان مثال، فلاونوئیدهای موجود در برنج سیاه خطر ابتلا به بیماری های قلبی کشنده و تهدید کننده زندگی را کاهش می دهد. آنتوسیانین موجود در برنج سیاه به کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول در خون شما کمک می کند. یکی از کمیاب ترین گونه های برنج با قدمت چندین ساله برنج سیاه است که مصرف آن در فرهنگ های مختلف بسیار رایج است و به دلیل خواص درمانی فوق العاده ای که دارد از این نوع برنج بیشتر از سایر برنج ها استفاده می شود.
اگرچه رنگ این برنج تیره است و رنگ آن با برنج سفید کاملا متفاوت می باشد اما ارزش غذایی آن از برنج سفید نیز بیشتر است. بنابراین برای افرادی که بیشتر به خواص درمانی برنج توجه می کنند پیشنهاد می شود در بین انواع متنوعی از برنج بهترین گزینه برنج سیاه می باشد که خواص درمانی فوق العاده ای دارد.
اگر شما به دنبال تجربه خرید مستقیم برنج از منبع اصلی آن هستید، ما این امکان را برای شما فراهم کردهایم. شرکت گلیرد یک واحد تولید برنج با تجربه و تخصص بالا در منطقه شمال می باشد که به کشت و برداشت برنج عطردار می پردازد. تمامی مراحل تولید، از کشت تا بستهبندی، تحت نظر متخصصین ما انجام میشود تا به شما برنجی با کیفیت عالی ارائه دهیم.
برنج عطردار ما در بستهبندیهای مناسب عرضه میشود تا تازگی و کیفیت آن حفظ شود. همچنین، ما به استفاده از روشهای کشاورزی پایدار و ارگانیک اکتفا میکنیم تا برنج خالص و بدون استفاده از مواد شیمیایی ضد عفونی کننده تولید کنیم.
با تماس با ما، شما میتوانید برنج عطردار شمال با کیفیت را به صورت مستقیم از منبع خریداری کنید. ما با افتخار به شما برنجی با طعم و عطر خاص شمالی ارائه میدهیم تا تجربه ممتاز خوردن برنج را برای شما به ارمغان آوریم.